El molí


El paisatge urbà és una espai més o menys humanitzat per les accions de l’home.

El paisatge rural és totalment humà o inhumà. Hui, travessant sendes i camins en búsqueda del Salt d’Alcoleja, hem recorregut la meua companya i jo camins nets i polits, de terra, que són transitats i cuidats per l’home de hui i d’estes contrades. Hem compartit la generositat humana sense condicions: uns sers estranys, nosaltres, en un paisatge estrany, vorejant el camí de Salt, gràcies a la humanitat  i la generositat dels alcolejans.

El nostre objectiu, el Salt, és feréstec, s’ha d’abandonar la caminata còmoda i bella del cuidat camí de terra, per sendes de trajecte inhumà. Sí, inhumà. Les  sendes han estat abandonades del pas del bestiar de càrrega i del peu de l’home. Tan abandonades que ens ha resultat molt difícil retrobar-les entre argelagues i tota classe d’herbes de punxes, pins esplendorosos i rocalla. Els molins de la ruta també han mort, sols queden les seues runes; ens mostren el quefer del món del segle passat, i mig…  el molí de davall

La classe d’home que transitava les sendes ja no existeix. El seu món, tampoc. El paisatge tampoc. És un altre espai rural, totalment inhumà hui. Tenim les cames i els braços, ara, plens d’arrapades. El  que va ser un habitatge humà  és a la nostra vista,

buscant el salt d'alcoleja 010 xicoL’aigua del Salt ha estat canalitzada parcialment, suposem que per a les necessitats de la població, que s’escampa enfront de nosaltres des de ben lluny i a sota nostra. Però el seu soroll ens avisa que encara en queda lliure i neta pel fons del barranc inhumà.

Ens ajudem, per a poder caminar, d’una estisora de podar. Única manera de transitar sendes i passos vius i costeruts.

No hem arribat al punt de caiguda del Salt d’Alcoleja que ens parla Enric Valor en L’Ambició d’Aleix . Bé, ell ens parla des de la bella mirada des de dalt estant: des del camí que porta del mas de l’arbre fins el Salt. Nosaltres hem estat a sota del barranc. Un lloc inhumà que tratem d’humanitzar per la seua bellesa.

buscant el salt d'alcoleja 021 petbuscant el salt d'alcoleja 014 pet

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s