14 d’abril de 2013, diumenge.


Desdejune al Massai, jo i la meua gossa. Café amb llet i pa torrat amb oli i sal. Salude i sóc saludat pels cambrers amb estimació. Un dia de primavera beneïda.

Sense pla. Ens hem alçat i, ara a la cafeteria, decidisc, amb el beneplàcit de la gossa, l’itinerari: a Sella ens anem!

La primera parada al forn del Secanet, quasi al centre del poble. Uns motoristes de diumenge, nets com una patena, ens impedixen transitar… compre, abans d’ells coca salada, pa, cervesa i una tonya  –pa cremat. Li pregunte al panader per son pare. Està baix —em diu. Entenc  a l’hospital de la Vila. Està bé. M’alegre molt  –li dic.

Som uns privilegiats amb aquest forn i els seus amos: tota una tradició des dels temps dels mossàrabs fins a hui mateix. La tonya n´és la mostra irrefutable: pa cremat amb la primigènia pasta de la tonya moderna. De fet no l’havia reconeguda, al veure-la  a l’aparador. Pa cremat per als mossàrabs de hui.

Segona parada, a la font de l’Alcàntara. Brota néta i solitària en tot el cabdal que li permet la sèquia: any d’aigües generoses, aquest. Tot vert mires per on mires. El bassal de més avall a vessar en amplitud.

Tercera parada, un camp de roselles  que trenca la verdor de l’entorn. Immortalitze els instants mentre sóc feliç.

Quarta parada, creuem per una intransitada senda, el barranc de la font de l’Arc, entre argelagues i esbarzers  que ens arrapen. Esmorzem en el paradís, asseguts a  terra : verge des de les últimes pluges. Som a la vessant d’ombria.

Desfem el camí. No és fàcil trobar la intransitada senda. Creuem el riu amb força aigua. Tornem a ser arrapats i enganxats  pels esbarzers que han tornat a fer-se els amos de l’antiga senda.

Sans i estalvis som a la vessant de la solana. Alguna punxa que altra pels braços arrapats pels  amos i senyors de l’espai. Una satisfacció i un bé als esperits del món.

Salut!

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s