Salut!


Cap d’any 2013,
Com de costum se’n va anar al llit a bona hora. Feliç en la seua intimitat es sentia lliure. El van despertar uns focs d’artifici que no veurà. Escoltà a la llunyania trons de cohets de festa, a imitació de campanades de mitjanit de la Plaça del Sol de la capital del Regne madrileny, amb pauses, en suposà dotze.
Quan semblava que tornava la calma i la serenor, el telèfon fixe es posà a imitar els dotze recordatoris de l’artifici temporal del joc establert per l’autoritat. Algú s’aprofità de la gratuïtat que oferien les línies d’ADSL.
Quan ja semblava de veres que tothom havia complit amb els deures del moment, el gos del veí de sota, es posà a lladrar. Aquesta vegada l’animalet sobrepassarà l’enigmàtic número dotze en quant a lladrucs.

Açò ho recorda ara, dia de Cap d’Any, mentre planeja la necessitat de localitzar una cafeteria oberta per satisfer un plaer en forma de tassa, amb cafè i llet ben calents.
Ben de matí recorre amb la seua moto tot el carrer Colom i l’Avinguda del País Valencià (suposant que encara tinga eixe nom) amb l’esperança de trobar una cafeteria que no entenga de festivitats oficials. Sols troba oberta la xocolateria Valor. El desànim… El Nacional II, sí, amb dos palets, està obert!
Una cafetera davant d’ell, agraïda, es deixa munyir un cafè espès en una tassa blanca, mentre el cambrer calfa sorollosament la llet en un pitxeret d’una manegueta mòbil que surt de la mare cafetera de patent italiana.
Ho ha aconseguit!
Ho disfruta a hores de somnolència d’una població indignada per una crisi manada per un mal entès carpe diem.
Salut! –es diu a si mateix— mentre fa el camí de tornada a casa en busca de paper i llapis.

tumblr_lcz7zi6Y2u1qaphrco1_500

Anuncis

4 thoughts on “Salut!

  1. Hola Nadia.
    Has conseguit un somriure en plena vesprada. Gràcies. Bon any! sempre amb un somriure. Som rodejats de delinqüents per acció o omissió!
    Ens veiem dilluns. Salut!
    Molt agraït.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s