La València de Rita i altres…


Sóc un valencià de la Marina Baixa.

A la capital de l’antic Regne la visite molt de tard en tard, i des de sempre, per motius professionals o mèdics. L´única connexió viable per a mi, és l’autopista, de pagament, tot un avís per impedir la visita de plaer i poder saludar els meus conciutadans . He tingut que pagar durant estos últims trenta anys  una “tassa” a Aumar per visitar-la. Quan no existia l’autopista, el viatge era una odissea: travessàvem tots els pobles  costaners    –des de Benidorm a la mateixa València— per poder aplegar. L’aeroport  per desplaçar-me a València, des d’Alacant, sempre ho he considerat un disbarat, per la pèrduda de temps que m’ocasiona l’anar i el tornar. El ferrocarril és preferible: em deixa al centre de València, però he d’anar de la Vila a Alacant (sumant seixanta quilòmetres extres al viatge).
Els geògrafs en diuen vertebració a l’eix de comunicacions de un poble o un País. El meu País està molt mal vertebrat, i quan ho està bé, és paga una tassa pel peatge.
Les poquetes vegades que m’he passejat per la València històrica m’ha encantat la seua gent: m’he sentit part del tot. He tingut cabuda i m’he sentit valencià entre els valencians que ho són.
La meua preocupació actual del cap i casal és, que com pot seguir sent alcalde Rita Barberà ? Que ens passa als valencians? Per què permetem que ens governen estes persones?
Rita Barberà, que per cert no conec de res, em recorda a la meua sogra, una senyora sense estudis, però que sap “treballar-se” a qui ella vol, per a aconseguir tot el què es proposa. I quan dic treballar-se, vull dir regalar una pastilla de xocolate a un, un quilo de peix a un altre o una dotzena d’ous al més d’allà. Tots contents i agraïts amb ella. Una espècie de “Bigotes” d’anar per casa.
Quin poble és el poble valencià? El que funciona per recomanacions? Sembla que sí: Rita i la meua sogra són  escola de vida. Una escola de vida .
Una altra València hauria de ser possible.

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. Tomàs ha dit:

  Des de Barcelona i, sigui dit i rebut, amb tot el respecte, fa anys que no entenc aquesta potència del PP a València en general. Aquestes majories absolutes i consecutives.

  No estic en allà i no puc dir gaire més, però no deixa de causar-me sorpresa cada cop que hi ha eleccions. Les darreres eleccions a la Generalitat ja varen ser el no va més, amb el president presumptament imputat i així i tot, candidatura guanyadora.

  Són tan dolentes les alternatives?

 2. gaspar ha dit:

  Hola tomàs. Bon dia.
  Les alternatives no és que siguen dolentes, són idèntiques en el quefer diari, en la praxis. Som uns valencians que funcionem (democràticament) afiliats a unes grans famílies “polítiques” d’amiguets piramidals. La cosa nostra,(local) em sembla una bona definició.Un postfranquisme ben assumit i executat per la partitocracia constitucional.
  Salutacions.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s