En tota batalla cal reconèixer l’adversari. Bon any!


En tota batalla cal reconèixer l’adversari. Bon any!

No hauríem d’oblidar la cita anterior. Després de llegir les mesures del nou Govern espanyol, sembla que l’adversari, en la declaració de guerra institucional, a la crisi  –la nostra batalla—  les mesures dictades van encaminades a “corregir” la maquinària de l’Estat. Com si l’engranatge fora el culpable de l’especulació financera. Contra aquesta    –especulació—  autèntic adversari, en la batalla per la supervivència de l’Estat democràtic  ni piu, com diria un amic.

Les finances especulatives han posat a l’Estat contra les cordes, com si d’un ring de boxa es tractara.  Els tècnics  –generals—  economicistes estan portant la batalla confonent l’adversari: estem “matant-nos” entre nosaltres, en esta lluita inútil. I el que és pitjor, anem a quedar-nos sense municions.

Un crit contra la insensatesa. Un crit contra la confusió pertorbadora. Un crit al trellat.

Les úniques persones que estan en condicions de posar l’ase al davant del carro, són el personal del  15M. Són els únics amb propostes encaminades a definir l’adversari ,  la recuperació de la dignitat i la raó.

Ni aigua als que no ens n’han deixat enmig del desert  on som: sense criteris d’orientació, ni capacitat d’analitzar el per què més senzill.

Jo no tinc res en comú amb un especulador financer que s’ha format personal  i exclusivament, per a especular amb mi, amb la meua vida. És ell l’adversari, no la maquinària de l’Estat, ara, exànime.

Anuncis

4 thoughts on “En tota batalla cal reconèixer l’adversari. Bon any!

  • Eixe que t’ho ha dit i jo no conec, ha de ser un home de fe.
   Gràcies pel comentari.
   Bon any…però, haurem de reconèixer a l’adversari.
   Salutacions.

 1. Ja n’estem fins al monyo que ens parlin constantment de la Crisi. Hi ha, segurament, molts factors desencadenants de la crisi actual, i d’altres molts que fan que aquesta sigui permanent i profunda. De totes les mesures que s’estan prenent, la immensa majoria estan solament encaminades a “rascar” la butxaca dels treballadors. No hi ha grans mesures dirigides al capital i als grans especuladors.

  Els diners cap a la banca ragen sense fi, en canvi no hi ha crèdit bancari cap a petites empreses i particulars. S’està finançant les errades de la banca amb els nostres diners.

  No es persegueix la gran especulació internacional. El milions d’operacions especulatives que es fan a diari via Internet no reverteixen cap ingrés per als Estats. Costa d’entendre.

  • Totalment d’acord, Tomàs.
   Una abraçada per començar un any, que, serà l’inici d’una nova consciència per a molt personal.
   Gràcies.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s