Panxacontents i cia versus 15M, un altre temps


Hui van a repartir-se el poder en Ajuntaments i en la Generalitat. Una gran responsabilitat en mans de partits polítics que representen a grups d’amics, coneguts i saludats minoritaris i excloents. La ciutadania ha començat a posar en dubte, la manera i les formes d’esta democràcia, que sol reconeix al ciutadà un dia cada quatre anys, i en l’instant màgic, a l’introduir un sobre tancat en una urna de cristall.
Votarem a uns senyors que ni han preguntat ni preguntaran al conciutadà el seu parer. Que acaben d’eixir dels Ajuntaments sense haver presentat un balanç de la seua gestió en quatre anys. Que no ens especifiquen ni detallen el balanç econòmic de la seu gestió –dels nostres diners.
Ens demanen un vot, a mode de xec en blanc, que faran efectiu demà a primera hora. Estos senyors no han d’esgotar la legislatura. Són un anacronisme. Entenen el vot com un mitjà per a repartir-se el botí, a mode de pirates, però amb corbata. Disposaran d’ assessors, amb sous d’executius a manta. Assessors amics i coneguts… panxacontents.
Aquestos senyors, diuen estimar molt el seu poble… però es venen molt car… molts són sense estudis. Tots molt interessats. No he conegut cap que s’haja arruïnat pel seu poble. (Sí, perdó, recorde algú però ja no és a l’Ajuntament.)
La meua petició de dimissió que siga la primera. Són responsables, per acció o omissió els que ixen i els que entren, d’aquest estat de coses: corrupció, enriquiment il•lícit, despotisme, abús de poder, bancarrota … evidentment, dins del camp del sistema públic de convivència.
Potser som en un estat d’emergència? O és un somni el moviment anomenat nolesvotes.com o democraciarealya.com entre altres?
Un altre temps ha començat. Exigim-lo.

Anuncis

One thought on “Panxacontents i cia versus 15M, un altre temps

  1. Jo encara no se on estem, ni tampoc exactament el que passa o el que passarà demà, el dia després de les eleccions.

    Ara mateix estic mirant un programa especial sobre les eleccions que fan a TVC i pel que es veu la dreta puja arreu d’Espanya i també a Catalunya.

    El que les persones hagin votat, demà ja ho sabrem. El que no sabrem encara és que passarà amb tots aquests moviments que hi ha a les nostres places, que pel que sembla s’han donat un termini fins el proper diumenge per tal de presentar o de dotar-se d’una mena de guia o de manifest.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s