De ratolinets i ratolinetes


Hui passejava alegre i feliç entre la multitud. Precioses ratolinetes, amb els llavis pintats i maquillades lleugerament, balancejaven els agradables culets, mentre les contemplava a la llum del dia. Una claredat mental, no fa falta dir-ho, l’acompanyà aquestos dies.

Sols veia ratolinetes petitones  i  llustroses, bellament abillades en  gratitud al progrés i a la llibertat que han fruït estos últims anys d’orgull econòmic i de poder.

La cambrera hui li semblava més juganera que de costum: els llavis molsuts i vermells es movien al compàs de les històries que s’inventava davant de  la seua presència amable. Al donar-li l’esquena, observà com  la cueta l’arrastrà dolçament  pel terra.

Una parella es besucava amb eixos morrets protuberants a la seua vora. Els pelets dels bigotets, amerats de cervesa, eren simpàtics ,  els d’ell negres brillants i els d’ella clars i rosats, en la vesprada assolejada.

Unes ratotes velles, amb parsimònia, eixien del restaurant amb el caminar pesat dels anys i del greix de les panxotes. Jubilades pel progrés, pensà.

Aquest món se li mostrà, ja dic, ben despert. Cal destacar, per ser justos, que totes les ratetes que l’acompanyaren es mostraren molt pròximes al seu ser: caminaven amb les dos patetes del darrere, les de davant, en alt, molt gracioses elles.

Casdascuna anava i venia a la seua, amb ordre i tranquil·litat de consciència, o així li paregué a l’observador. Semblaven humanes!

El món del seu voltant li paregué molt petitet  i immensament satisfet.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s