Els ànecs i la primavera, jo sense adonar-me’n.


Aquest matí de sol he estat assegut a un banc a la vora de Les Salines de Calp. Darrere de mi el soroll de la carretera. En front el llac, amb els majestuosos flamencs, amb les seues llargues pates,  caminant i menjant. Els cants dels flamencs semblen sons de canyes seques i buides al colpejar pedra. El sol era darrere de mi. Els flamencs i jo aliens a les matances de Líbia i a la radiació de Fukushima. La pau és troba on hi és.

Mentre fotografiava els flamencs m’ha cridat l’atenció un ànec molt lleig que s’arreglava el plomatge. Darrere d’ell, contemplant-lo, un altre ànec de vius i metàl·lics colors. He oblidat els flamencs, en gojar, la persecució elegant del dels bells colors al de color marró. Davant de mi s’han exhibit impúdicament la bellesa i la vida salvatge.

Les aus van i venen mostrant-se ingènues. A la meua esquena, a un centenar de metres, el Mediterrani. Hui la mar està en calma. A l’altra riba no sé si algú podrà seure a un banc de fusta a contemplar la pau dels flamencs i dels ànecs.

La pau m’ha cridat i he estat pau. A les meus mans una càmera fotogràfica.

Recorde quan, de xicotet, em dedicava a caçar amb una escopeta de perdigons. En aquells temps no entenia la pau. No sabia el que significava. Ens fem vells i reflexionem: les agressions, amb armes o sense armes, ens impedeixen avançar de forma adequada.

No puc oblidar Libia hui. També Afganistan,Irac, Marroc… i la violència que generem al nostre voltant.

Els ànecs i jo, aquest matí,  hem  eixit del temps i hem compartit una estona la felicitat simple. Ens hem oblidat del món.

Anuncis

One thought on “Els ànecs i la primavera, jo sense adonar-me’n.

  1. Molt bona la reflexió. Així i tot, no crec que us hagueu oblidat del món, sinó que aquell també és el món.

    En el moment en que escric aquesta resposta segurament està naixent algú i/o morint algú.

    No per “oblidar-nos” del món ens hem de sentir culpables. Són necessaris aquests oasi per poder seguir endavant. I si els oasi són tant xulos com el que ens mostres, doncs encara més.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s