Suport als que es mouen per la llibertat.


 

No sé què passarà amb els països àrabs que es mouen cap a la llibertat. La ingenuïtat que mostren, en la búsqueda d’un món millor, em fa recordar aquesta cita de Kant: ” Para que algo sea considerado moralmente bueno, no es suficiente que esté de acuerdo con la ley ética; es preciso que se haga por amor a ella”.  La cita,  la recull   Walter Benjamin en La enseñaza de la moral  (1913).

La història de la humanitat ha entrat en erupció, com si de un volcà es tractara, i en aquests moments, es mostra fràgil i lliure al Magreb. La ciutadania es mostra, dia a dia, i minut a minut, com mai s’havia imaginat. Una volta més, els experts en política nacional i internacional (i finances) han demostrat ser totalment prescindibles. A posteriori… encara tenen audiència en el món que no comprén que ja hi som a l’era  d’Internet.

Europa ( del sud) espera i medita la seua farsa… mentre pel subsòl, el magma busca eixides a la pressió interna. La història sempre s’ha escrit a bou passat.

Advertisements

One Comment Add yours

 1. Tomàs ha dit:

  No estic segur que estem essent capaços de valorar en el seu just abast el que està passant a l’Orient mitjà i al Nord d’Àfrica.
  Estem vivint moviments històrics en directe (si més no una part). Escolto notícies per la ràdio i imatges per la Xarxa i per la TV.
  Pot canviar el sistema polític i social en el qual vivien immerses milions de persones i això està passant en setmanes, no en anys o segles com estem acostumats a la vella Europa.
  I sense guerres civils (tret del que està passant a Líbia) com les viscudes en altres indrets Europeus.
  Sense saber-ho, però imagino la importància que en aquests entorns ha d’estar tenint el que es digui a les Mesquites i a Al Jazeera.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s