Suport als que es mouen per la llibertat.


 

No sé què passarà amb els països àrabs que es mouen cap a la llibertat. La ingenuïtat que mostren, en la búsqueda d’un món millor, em fa recordar aquesta cita de Kant: ” Para que algo sea considerado moralmente bueno, no es suficiente que esté de acuerdo con la ley ética; es preciso que se haga por amor a ella”.  La cita,  la recull   Walter Benjamin en La enseñaza de la moral  (1913).

La història de la humanitat ha entrat en erupció, com si de un volcà es tractara, i en aquests moments, es mostra fràgil i lliure al Magreb. La ciutadania es mostra, dia a dia, i minut a minut, com mai s’havia imaginat. Una volta més, els experts en política nacional i internacional (i finances) han demostrat ser totalment prescindibles. A posteriori… encara tenen audiència en el món que no comprén que ja hi som a l’era  d’Internet.

Europa ( del sud) espera i medita la seua farsa… mentre pel subsòl, el magma busca eixides a la pressió interna. La història sempre s’ha escrit a bou passat.

Anuncis

One thought on “Suport als que es mouen per la llibertat.

  1. No estic segur que estem essent capaços de valorar en el seu just abast el que està passant a l’Orient mitjà i al Nord d’Àfrica.
    Estem vivint moviments històrics en directe (si més no una part). Escolto notícies per la ràdio i imatges per la Xarxa i per la TV.
    Pot canviar el sistema polític i social en el qual vivien immerses milions de persones i això està passant en setmanes, no en anys o segles com estem acostumats a la vella Europa.
    I sense guerres civils (tret del que està passant a Líbia) com les viscudes en altres indrets Europeus.
    Sense saber-ho, però imagino la importància que en aquests entorns ha d’estar tenint el que es digui a les Mesquites i a Al Jazeera.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s