L’Europa que es mira el melic.


Per primera vegada, em sembla, que l’ésser humà despert, manifesta en veu alta el seu desig de llibertat i de futur, al marge de manipuladors i interessos ocults. Milers de tunisiers i egipcis han provocat un terratrèmol social.

Wikileaks a Europa no ha provocat cap revolta. Les noves tecnologies i la globalització a Europa, han estat utilitzades per a la banalització o el conformisme. A Espanya les hipoteques i els deutes de la ignorància, ens tenen agafats del coll en el nostre desig neoliberal cec i boig.

Al Pròxim orient, lliures de  deutes i càrregues, poca cosa tenen a perdre i  molt a guanyar: la primera cosa, la llibertat… a equivocar-se o no. Es veritat que la  por que ens acompanya a Europa no és la mateixa que acompanya als manifestants de Tunísia o Egipte.

En aquests moments, l’europeu és un ser porigós, egoista i desconfiat. Sols ha felicitat el moviment social a Tunísia i a Egipte quan els sàtrapes estaven a punt d’abandonar els seus respectius països. El cas de l’Europa oficial, la col·laboradora dels sàtrapes, la situa al mateix nivell. Eren amics i compartien taula en el festí.

Felicitem-nos. L’ésser humà torna a mostrar-se rebel i digne. No oblidaré felicitar els membres dels Estats que han permés que les veus que volen ser de ciutadania parlaren i foren escoltades arreu del món.  Els canvis es produeixen quan es comparteix una necessitat fonamental. Molts, que són en silenci han permés un moviment extraordinari. Que siga en la direcció adequada i que Europa i la resta del món es mantinga al marge. Respectem-los. No ens necessiten: han fet fugir uns dictadors que no moriran en el llit de sa casa. Ho faran a l’Europa de les finances.

 Aquestos pobles són antics i savis, poden donar un solemne lliçó als amos del melic del món desenvolupat.

Anuncis

One thought on “L’Europa que es mira el melic.

  1. Han fet el que altres països no han sabut fer. Espanya per exemple.
    Ha estat una revolució social quasi impecable. Poc violenta, amb l’exèrcit controlant però sense reprimir amb contundència. Hi ha hagut víctimes, és cert, però quan hi ha manifestacions de milions de persones al llarg de molts dies s’ha de saber que és molt difícil que no hi hagi algun episodi lamentable.
    Egipte a jugat un paper d’aliat amb EEUU, Europa i Israel. Veurem a partir d’ara com evolucionen els esdeveniments.
    Occident deixarà transitar lliurament aquesta evolució/revolució o intentarà tutelar-la?

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s