De pirates


El què escriu aquestes línees no sap d’Economia amb la E majúscula, sols amb la e minúscula. Entén l’economia com  un instrument per a poder viure sense abusar.

Ha dit abusar.

Va existir un temps on  l’ ètica del no abusar del dèbil o impedit era norma. Inclús en el món del pirates. Els forts combatien entre forts, en pla d’igualtat de fortalesa. La categoria dels poderosos era vista pels  –pirates— dèbils, des de la barrera o des de la distància. Una reglamentació ètica distribuïa el  joc. I si eixe temps històric no ha existit mai en la vida de cada dia, sí era possible entendre’l com a necessari i pròxim.

Quan els jugadors—pirates—  de qualsevol categoria, desconeixen les regles del joc, aquest s’embruta. Quan l’ètica es converteix en una antiqualla el joc es converteix en una guerra.

Quan l’ Economia Nacional  depén en un cent per cent, de pirates  de creuer sofisticat, la cosa de l’abús no hauria d’estranyar-nos ni gens ni mica. Fan la seua faena.

Som l’objectiu, desarmat i indefens  en un mar de taurons, d’uns pirates, que van a llançar-nos per la borda del nostre bell veler, embargat, i de pròxima subhasta.

La cosa trista és què en el veler bell i esvelt, sols som, els dèbils d’aquesta història. Dèbils per ser cecs, sords… i per deixar-nos dur pels cants  –de llibertat total—  de les sirenes del progrés.

Anuncis

One thought on “De pirates

  1. Hola Gaspar.

    És tan real, malauradament, que en veure que l’has catalogat com a conte, et diria que el posessis a Economia, Societat, Actualitat…

    Crec que va ser ahir que el president del govern español es va reunir amb 37 taurons blancs (parafrasejant-te), està clar que la carnassa eren els guanys i els caçats o pescats (que pel cas ens és el mateix) serem nosaltres.

    No crec que de la reunió de pirates i taurons en surtin precisament mesures socials…

    Molt bon post!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s