A la vaga general…


Visc a un País que no sé què farà el dimecres dia 29-S. Una vaga general, en el sentit clàssic, té com a protagonista la classe obrera i treballadora. Sempre, una vaga general o no, es convoca, per millorar condicions laborals, o per exigir al capital contrapartides.

El marc sempre l’he entés amb la concepció del món de  Marx o Lenin.

Amb el 29-S vinent, el marc no acabe d’imaginar-me’l. ¿On és la consciència de la classe treballadora? On jo visc, no hi ha classe obrera, jo no l’he reconeguda. Visc  en un món d’orgullosos servidors de poders, més o menys mafiosos, locals,regionals i estatals. De propietaris, o amb intenció de ser-ho, el més aviat.

El meu País és molt xicotet, ja ho sé.

No entenc una vaga general, per a demanar  un lloc de treball per a hipotecar-me,   o  fer vacances,  a Mèxic o Singapur, amb facilitats de pagament, VISA inclosa.

En un món on el servilisme i la corrupció ho contaminen tot, hauríem d’actuar ja. Però des de la decència i la honorabilitat, demanant explicacions als qui exerceixen el poder des de la impunitat legal. Clar, parle d’un altre món que no es pot improvisar, i més, quan fa tan sols dos anys érem rics i navegàvem a tota vela.

Ara som desconcert personificat. Les necessitats han tornar a ser-ho. La consciència desperta?Despertarà? I per a què?

Anuncis

One thought on “A la vaga general…

  1. Potser el marc del que parles, el de Marx i Engels ja no està present en l’ànima de molts dels treballadors.

    Dius coses molt interessants en aquest post i que fan pensar. M’ha agradat especialment el paràgraf on dius “No entenc una vaga general, per demanar….”. Em sembla que ens ha de fer pensar a tots el que en aquí escrius.

    Aquesta és una vaga que sembla pactada. El govern sap que ha de passar aquesta penitència i els grans Sindicats saben que han de convocar-la. Ara bé, ambdues parts sembla que no es volen fer massa mal. Sembla un duel de pistoles amb bales de fogeig.

    Aquesta no és pas una vaga general revolucionària, tret per a algun petit partit o sindicat que aprofita per demanar la instauració de la III República.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s