La tirania de la riquesa


 

La setmana que ve, comence el nou curs escolar 2010/2011. Ho faré amb uns alumnes dissenyats pel  Sr. Marchesi,  Carlos Solchaga, el neoliberalisme, el ser famós, el consum …   que han fet possible la tirania de la riquesa fàcil, on tot es pot conseguir  amb diners. Els diners com a única mesura de les coses.

Amb aquestos xiquets treballe jo. Ells són els que manen , nosaltres intentem dissimular que estem en possessió de l’autoritat, nosaltres, sabem distingir, entre les necessitats i els desitjos.

La història ha d’haver posat ja una línea que marque , en els inicis del segle XXI,  els temps de quan qualsevol,  hipotecant-se,  comprava qualsevol cosa, dels temps de, quan quasi ningú podia pagar el què havia comprat hipotecant-se.  Aquest període ha seleccionat  al personal en l’escalada de la riquesa material  —en els desitjos—  i en el descens de l’aventura   – de les necessitats.  Aquestos personatges s’han espatlat i bastant, però són en silenci per tot arreu. Esperen  que algú els solucione la vida.

Els seus fills els coneixeré personalment  dimecres, conviurem tot un any.

Anuncis

One thought on “La tirania de la riquesa

  1. Imagino que cada nou curs us heu de trobar amb noves generacions d’estudiants que no venen verges. En el sentit que ja porten un bagatge, après en el si de la seva família, del seu entorn i en les escoles en les quals s’hagin format fins el moment.

    Els que ara arriben són fills del moment. Són, en part, el que veuen i el que senten. La tele, les revistes, la publicitat, el màrqueting…

    No ho tindran fàcil en els propers anys. Això ha canviat, ara no hi ha el diner circulant que fa uns anys hi havia. Ara no hi ha un accés fàcil a un treball. Les famílies estan endeutades de les alegries proppassades.

    És important que es formin de la millor manera i la mà del professorat pot d’acompanyar-los a transitar aquest camí de la millor manera possible.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s