Un record, mentre camina…


Un dels efectes del Camí de Sant Jaume  –que narraré en poder— ha estat  l’ agradable record de dos professors que va tenir en batxillerat,  el batxillerat d’abans: el que s’anomenava elemental —s’anomenava així?—  i el batxillerat superior.

 Al pas del Camí li va vindre al cap Maria José, la profe de Francés  (en aquells anys ningú agafava anglés,  per a què aquell idioma tan estrany i tan lluny de tota lògica mediterrània). Maria José el va ensenyar a cantar la Marsellesa  i  Frère Jacques  un dia i un altre, hui torna a cantar-les i a reviure l’alegria mentre camina en solitud. Esta professora el va introduir en el món del sexe : ella, de forma desinhibida s’asseia a la taula del professor mostrant tota la seua esplendorosa naturalitat,  la bellesa, que portava. En la seua classe els alumnes es barallaven per ocupar les primeres taules . L’única cosa que recorda d’aquella assignatura és la professora, les cançons, que encara canta, i la bellesa que el va contagiar. L’està veient , ara, amb els llavis sempre pintats, i ben arreglada, i desimbolta  amb el seu cigarret entre els dits, i el paquet de tabac en la taula del professor…

L’altre professor digne de menció va ser Planells, un filòsof.  Aquest home li va obrir la porta al món, a la cultura, a la gent, a la humanitat, al saber ser i estar. El va ensenyar a situar-se en eixe magma que anomenem societat, distingint-la  d’ell.  Aquest professor escoltava la paraula amb atenció, la paraula d’uns alumnes analfabets de la vida.

Tots dos van omplir les dos perspectives de la vida: la sensual i la social. Tot un nou món per a un adolescent innocent i humil.

Ara , fent el Camí se’n riu.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s