Per què el sistema democràtic és incompatible amb nosaltres.


¿Per què la democràcia no funciona en sentit estricte a Espanya? La raó fonamental ha estat en què no ha estat apresa . La transició de la dictadura, a la constitució del 78, va tindre l’oportunitat de desenvolupar un sistema democràtic, però no ha estat així, ha resultat un fracàs.

Els mètodes i funcionament del règim de convivència franquista han sobreviscut al desenvolupament de la constitució del 78. Les masses ciutadanes, a pesar de les normes democràtiques, han seguit movent-se en el dia a dia, en el modes i maneres apreses durant quaranta anys—els anys del franquisme— la democràcia, no ha tingut una base d’objectivitat i jerarquies democràtiques  acceptades per l’inconscient.  

¿On era el demòcrata del 78?  Uns venien de la clandestinitat, eren experts del camuflatge per a sobreviure. Altres venien del franquisme  –vam conviure amb ell sense taques, la gran majoria—  els dos grups es van entendre per una raó fonamental : la por. D’aquesta manera van fer possible el procés anomenat com transició democràtica, un engany en tota regla.

Els mètodes de convivència basats en l’amistat i la coneixença i en el poder econòmic, han estat l’eix que ha travessat  el franquisme i la democràcia del 78 sociològicament, en l’avenir de les persones.

D’aquesta manera s’entén que persones de la Lliga Revolucionària, del Moviment Comunista, de Bandera Roja … acabaren en Aliança Popular o en PSOE …

Un sistema democràtic en sentit estricte, no es pot improvisar a les masses populars ni en un, ni en dos, ni en deu anys. La democràcia, en sentit estricte s’ha de viure i s’ha de vigilar en la seua puresa. I és la conseqüència d’un procés històric que algunes societats visqueren des de les masses.

¿Es possible hui la democràcia?  No.  Saben que el nostre sistema no funciona , tractem d’arrreglar-ho  qualificant la democràcia com a liberal, com a social, com representativa… posem adjectius, per justificar el fracàs, en sentit estricte, el què no funciona és el substantiu, la substancia del concepte, no l’especialització.

Quin problema tenim?: la persona, la massa. No vol educar-se, no vol aprendre, no ho necessita. És feliç en el circ, des de l’Imperi Romà, amb els seus amiguets i coneguts.

PS

Ara jo em pregunte:  ¿per què escric aquestes coses? No t’ho creuràs, tot ve després d’haver llegit un excel·lent article sobre ¡ les raons per les quals els espanyols no parlem anglés!

Altra visió: Altra visió.

PD

Si haguera conegut aquest article, el meu l’haguera redactat molt diferent, vull dir, l’hauria acomodat a la visió d’aquest,que l’estime i em convenç.

Aquest senyor ho explica millor que jo

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s