Tahar Ben Jelloun, JD Salinger, Ebay i Faulkner…


Aquest vell professor s’acaba de llegar La nit sagrada de Tahar Ben Jelloun, on el món meravellós de l’ imaginació hi és present. Una narradora madura en la vellesa, ens detalla l’atzar i les causalitats que la van fer anar pels mons de cada dia. Novel•la recomanable per als que es pregunten coses que són a l’ombra de la realitat racional. Seguirem amb aquest autor. A més d’aquesta novel•la —aquest vell professor— sol coneix els seus articles –alguns— que ha pogut llegir al diari El País.
De la lectura metafòrica-meravellosa, ha passat a rellegir El vigilant en el camp de sègol de J.D. Salinger. El bac ha estat terrible. Ha navegat pels núvols de les mil i una nits i se n’ha baixat a l’estació de Broadway –Nova York— dels anys 50. On un narrador de setze anys (ric i desgraciat) detalla la merda de la seua vida i del seu món –paraules d’ell— .

Ahir estava preparant-se una lectura de Faulkner. Va intentar fer la compra d’una novel•la d’aquest autor a un venedor d’ebay, però deu d’haver comés més d’un error en la compra, en aquest lloc de subhastes –l’han pres per un xoriço— i, s’ha quedat sense la novel•la desitjada. L’atzar o les causalitats hi són sempre presents en el nostre quefer.

Aquest matí ,també l’atzar o els designis causals, l’han fet meditar sobre la lleugeresa i vulnerabilitat dels nostres cossos. Té una bona moto, amb unes defenses extraordinàries. Hui hi som. Gràcies.

Espera continuar contant històries.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s