EL PODER I L’AUTORITAT


 El senyor de les botes marrons hui no ha pogut llegir la premsa habitual. En l’aparador de la botiga de premsa cada dia se n’exposa menys i en feixos més minsos. Els dos exemplar de La Vanguàrdia fa temps que s’han convertit en un, i massa vegades, en cap.

 Hui han desdejunat, ell i el gos, contemplant la mar rissada pel fred, des de dins de la cafeteria. La imaginació ha volat entre els dos conceptes vells de: poder i autoritat. El nostre Rei, que viu a Madrid, té autoritat…la seua trajectòria vital li’n dóna. Els partits polítics i els governs actuals tenen poder, o haurien de tenir-ne –d’autoritat, poca o gens.

La imaginació continuà volant impulsada tal vegada, pel fred. Als polítics professionals no els fa gràcia l’autoritat del Monarca espanyol. El poder i l’eficàcia –i també autoritat— del jutge Garzón no li ho volen permetre uns grisos companys professionals amb poder, però sense gens d’autoritat, això sí molt poderosos.

Els bancs –de diners— també tenen molt poder, tal vegada són el poder mateix. Cap jutge pot anar contra ells i de fet cap ho fa. Ni la fiscalia ha actuat contra ells per la situació que estem patint. D’autoritat ni coneixen el concepte, ni els importa.

Nosaltres: els senyor de les botes marrons, el gos i jo, no tenim ni poder ni autoritat, sols tenim molta imaginació.

El senyor de les botes marrons acaba de llegir: el poeta y el magistrado, vint-i-quatre hores després d’haver viscut la història anterior.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s