Quatre gates de colors.


Així és, les quatre gates de colors inquietes, s’arraulien ací i allà cercant el lloc adequat a mode d’ofrena,  mentre ell els contava els ulls immensos: un, dos, a la part dreta de la cara, un darrere l’altre, i dos més a l’altra part de la cara; a la part central de la cara, a mode de  nas, ben posat , un cinqué orifici esfèric,  redó, amb cinc petites canonades  sense fi, a mode de tubs  petits també cilíndrics. Les cares de les gates  recordaven els rostres  humans, felines humanes, amb visió frontal com els humans . Les gates es movien nervioses i silencioses mentre alçaven el cap. Acompanyaven el cadàver estés al llit amb un respecte cerimoniós i tal vegada, entremaliat.

El seu germà el preparava, li obria els ulls encara cristal·lins i humits, li allargava les cames i li posava els braços en una posició natural, estisats a la vora del tronc. Semblava viu son pare.

Tot hauria d’haver anat bé: un viatge de plaer amb la seua esposa jove… ja de tornada a casa,succeí el desconcert i l’angoixa, primer va perdre el coneixement , després el pols. Les gates feren la seua aparició a mode de dol des del desconegut.

Ell corria pels carrers allumenats de groc i mullats: queia aigua dels edificis en obres, era de nit. L’aigua corria per tot arreu. Avançava  a tota pressa per llocs que li semblaven coneguts  però inexistents fins eixe instant. Aigua neta que baixava i corria mentre ell s’obria pas.

En l’habitació es va trobar a sa mare desesperada,  mentre el seu germà li obria els ulls morts a son pare, i les gates inquietes no trobaven la posició que havien d’ocupar al voltant del fèretre.

Volia despertar, sabia que això era impossible, en eixe espai i en eixe temps ell no hi podia ser. Somniava que havia somniat un somni impossible. Va tornar al seu món contant   –un, dos, tres, quatre i cinc—  els ulls d’aquelles belles gates d’un altre món.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s