Tres moviments.


Tres moviments per  ensamblar.

Moviment primer.

Llegint Porcel: els argonautes. Havia viatjat per la seua memòria, igual que els personatges del botafoc –la llanxa que feia contraban. L’ànima dels mariners i la del lector bombejaven la buidor de llurs existències: la humilitat i la senzillesa de la pobresa suprema d’unes vides marcades. El món dels què sols posseïxen el cos i la soletat lliure.

Moviment segon.

Seu en un selló immens . Música quasi en directe. Viva. Ell sol. Fa uns moments dissenyava amb paüra la seua mort. Ara amb un mojito en un vas immens és altra vegada. Torna a la vida. És. És música. Vibra amb plaer en un recinte bell i agradable. L’estómac fa uns moments es constrenyia de por. La mort, el gran salt  cap arrere, amb tremolors, amb llàgrimes, que ara li broten; el repàs a un gran fracàs, sense sentit,on és immers. Davant d’ell , ara, la música el plena, envoltant-lo pau.

Moviment tercer.

Mentre mirava l’hora, l’estómac es constrenyia de por. L’únic final per al seu ser era la caiguda a un gran buit que el portaria al suïcidi. De por se li esmunyia el repàs al fracàs de la seua vida. El seu fill, la seua gossa, no se li esborraven del pensament. Sol, terriblement sol, decidia sobre el seu final: la mort buscada. Mirava l’hora.

Ha canviat d’escenari; ara sol però es sentia acompanyat per la pau que proporcionava un ambient net . Ja no es suïcidarà. Un mojito i un cambrer net d’ànima l’acompanyen. Com la companyia d’algun ser que l’estimara. Plora ara mateix. Les llàgrimes no li surten. Ulls vidriosos. Tota una vida per a no res. Malgastada. Llegia Porcel: els argonautes. La vida com un cèrcol, sense sentit ni raó.

tres moviments

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s