Gestos


 Cada dia de finals de l’estiu me’l trobava recollint llavors de plantetes que havien alegrat amb la bellesa de les seues flors el nostre passeig marítim. Les guardava amb delicadesa en una bosseta de plàstic transparent.

El nou tram de passeig marítim no gaudia de cap planteta d’aquelles flors que s’obrien quan els rajos del sol hi eren presents i, que als primers moments de foscors, les flors, es recollien intel·ligentment, tal vegada amb saviesa.

El veia, pel nou passeig, que estenia el braç de manera estranya. Acariciava ara sí, i ara també, un amic invisible que l’acompanyava? El seu gest incomprensible i impensable de cada matí em feia pensar en les males jugades amb què l’edat ens podia castigar.

Un matí ens vam creuar. Em va mostrar com brotaven uns lleus ullets de diminutes plantetes que la seua voluntat havia fet realitat en el nou passeig erm en els seus inicis.

El nou passeig, amb les plantetes estimades ens alegraven en la nostra ignorància.

Un matí, una colla de discapacitats que treballen de jardiners gràcies al nostre Consistori netejava els matolls del nou passeig: els pobrets no distingien una mala herba de les alegres i estimades plantetes. Van desaparéixer quasi totes. La resta van ser collides, des de l’arrel, per un grup de senyores els dies que precediren Tots Sants. Les floretes es deixaven portar pels rajos del sol i les mans i els somriures d’aquestes donasses amatents del cementeri.

El passejant continua recollint llavors incansable. El seu gest d’estendre el braç de manera incomprensible per a la resta dels mortals és un acte de futur.

El pots veure cada matí amb el seu caminar segur, saludant ací i allà a totes les criatures. Estima i no es cansa de donar.

Aquest matí l’he saludat. Ara vos ho conte: també existeix la bondat. Cal veure-la.

teuladi

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s